Corect News

​În ordonanța de urgență privind salarizarea angajaților din învățământ adoptată joi de guvern nu apare principala revendicare a sindicatelor, respectiv garantarea că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie, acuză liderul FSLI, Simion Hăncescu. Guvernul se apără prin purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, care spune că mențiunea se regăsește doar în nota de fundamentare a ordonanței și că „garanțiile privind implementarea noii grile în condițiile demarate deja prin majorările aprobate la 1 iunie pentru întreg personalul din învățământ sunt întărite de dialogul purtat la cel mai înalt nivel și de formatul de negociere care a inclus permanent liderii coaliției de guvernare”. Reamintim că sindicatele au anunțat că profesorii vor continua greva și după minivacanța de Rusalii, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Joe Biden s-a împiedicat și a căzut pe scenă în timp ce participa la ceremonia de absolvire a Forțelor Aeriene din Colorado, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Începutul sezonului turistic anunţă un an bun pentru agenţii economici din Delta Dunării, unii administratori de unităţi de cazare din Sulina precizând că până la finele lunii septembrie 75% din locurile de care dispun s-au rezervat deja, în creştere cu aproape 50% faţă de anul trecut, relatează Agerpres, potrivit G4Media.

Citeste mai departe »

Primăria Capitalei, prin Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (Creart), redeschide, pe 8 iunie, Grădina cu Filme - Cinema & More, în Piaţa Alexandru Lahovari - proiect care include filme, concerte acustice, spectacole şi sesiuni de Q&A cu personalităţi din industria cinematografică din România, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Oamenii de știință chinezi au început să foreze o gaură de 10.000 de metri în scoarța terestră, în timp ce a doua cea mai mare economie a lumii explorează noi frontiere deasupra și sub suprafața planetei, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Cristiano Ronaldo nu a reușit să câștige niciun trofeu în primul său sezon la Al Nassr, dar își dorește să continue în Arabia Saudită, considerând că fotbalul de aici va crește foarte mult în următorii ani, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Îmbătrânirea este un proces natural și firesc. Însă există anumite obiceiuri zilnice care ne accelerează procesul de îmbătrânire. De unele nu știm că ne îmbătrânesc, de altele știm, dar tot nu putem scăpa de ele. Printre acestea se numără fumatul, expunerea excesivă la soare – de care știm deja, dar și dormitul pe aceeași parte în fiecare noapte. Facem o trecere în revistă a acele greșeli pe care le-am transformat în obiceiuri care ne fac rău și cum le putem evita, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Cetatenii romani care nu se aflau in Spania în data de 22 iulie 2011, în situatia de angajati legal sau de someri trebuie sa solicite, prin patronat, autoritatilor spaniole - "Demanda de empleo", pentru a primi o autorizatie de munca pentru a putea fi angajati. Procedura impusa de guvernul spaniol este diferita de cea dintre anii 2007 – 2009. Noutatea este ca, de data aceasta angajatorul este cel care trebuie sa solicite autorizatia de munca.

Citeste mai departe »
Corect Books
Ultimele Aparitii